Ja det är så jag känner mig, som en nybörjare. Men det är rätt spännande och väldigt lärorikt. Eftersom kroppen nu responderar på ett nytt fantastiskt snabbt sätt i varje ny övning jag introducerar igen och känslan dagen efter ett nytt pass eller övning nyper i varje liten muskel jag glömt existera.

Innan graviditeten har jag ofta köttat på, maxat och tränat för stundens driv. Sprungit till gymmet utan plan. Men det känner jag att kroppen inte just nu kan förväntas göra. Nu behöver jag hålla fast vid smart och medveten träning för att slippa hamna i rehabträsket, där har jag varit. Jag vill vara och stanna i prehab, eftersträva stark och hållbart.

Min vardagsrutin har hittills innefattat dagliga promenader med kompletterande styrketräning på kvällen. Simning som innan varit stor del av min träning ligger just nu åt sidan då tiden inte riktigt räckt dit än. Så den delen av kakan får Jonathan just nu tillsammans med sin cykling. Jag har precis avslutat 12 veckors hets med @myfirstironwoman som såg till att leverera utmanande men strukturerande pass. Succé att hetsa med lite “shit-list” och hot om att bli uthängd på stories om man inte genomförde dem, men det triggade mig på ett bra sätt.

Gymmet med Otto

Jag känner att efter dessa veckor är jag nu är i ett skede i styrketärningen där mer vikt och motstånd kan ökas, hittills har det varit mycket kroppsvikt och sökande av muskelkontakt i core och bäckenbotten. Nu är planen att lägga in mer löpning regelbundet på dagarna i kombination av Ottos sovstunder. Just nu blir det mycket löpning i Hoka One One U Evo Carbon, mäktiga skor för en stum kropp. Varje trött steg omvandlas i skorna till lekande lätt tack vare karbon i sulan.

Hoka One One U Evo Carbon

Förra månaden fick vi äntligen tummen ur och köpte en löpvagn. Premiärturen gjorde vi tillsammans hela familjen i Skatås och runt Delsjön. Wow wow säger jag bara. Jäkla känsla att skutta runt där som en familj. Träna TILLSAMMANS med Jonathan igen och med Otto nöjt vaggandes i vagnen. Vädret var på topp. Någon minusgrad, frost på marken, strålande sol och helt vindstilla. Som grädde på moset, en kaffe som avrundning vid vattnet.

Thule Urban Glide 2
Familjetid
Bästa löpartightsen från Fusion sportswear, Fusionhot. Värmer bra när temperaturen ligger nära noll.

Sen dess är det framför allt jag som använt vagnen. Jäklar vad bra den rullar. Skojar inte, den rullar typ av sig själv !!! Men då Otto endast är 6 månader och vi tyvärr inte bor i lugna naturområden så blir det endast i samband med Ottos sovstunder just nu då jag inte vill använda den för stadskörning ännu då framåtvänd är enda alternativet. Men vi är redan kompisar alla tre, så gissar att turerna bara kommer bli fler och fler.

Även regnskyddet har kommit till användning..

En snabbrecension av Thule Urban Glide 2 för ni intresserade.

Urban Glide 2 har stora hjul och en bra fjädring som gör att den kan köras på många olika underlag. Den håller för upp till 34 kg, och har därmed en av de högsta kapaciteten i många tester av vagnar. Det är en allround vagn vilket gör den utmärkt både som en barnvagn och en joggingvagn. Den största skillnaden mellan Urban Glide 2 och Glide 2 är att Urban Glide har ett svängbart framhjul som gör det otroligt enkelt att kontrollera vagnen när du är ute för att gå. Och det är särskilt viktigt om du går in i affärer eller liknande där det inte finns mycket utrymme att manövrera runt. När du ska använda Urban Glide 2 för att jogga så låser du bara framhjulet och du får en väldigt stabil och väldigt väldigt bra joggingvagn.

Thule Urban Glide 2

Vädret lämnar just nu mycket att önska. Dagarna med sol får man verkligen se till att inte missa, för de har varit få hittills. Men vi njuter av de grå dagarna också. För av någon konstig anledning har de inte känts så grå. Jag har nog aldrig spenderat så mycket tid ute som jag gjort och gör just nu när jag är föräldraledig. Varje ljustimma denna vintern har vi försökt vara ute, varför mörkaste tiden på året ändå inte känts så lång och mörk. Men klart man märker att dagarna börjar tidigare nu och solen lyser längre på eftermiddagarna, vilket är helt fantastiskt fint!! Nu går vi mot ljusare tider och det bäddar för mer tid ute.

Löpning i trollskogen

På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *