I väntan på snön..

Ja nu är det endast en månad kvar innan det tänkta startskottet brinner av den 23:e februari. Och här står jag, utan en gnutta snö, med nya oinkörda pjäxor och med noll teknisk kunskap av att stå på ett par längdskidor. Vad hände här? Jag hade ju gott om tid i somras, då när jag inte kunde säga nej till denna utmaning.

På ostadiga ben!

Jag fick en bra start på hösten. Började med rullskidor och hittade till gymmets stakmaskinshörna (som luktar lätt illa av de svettindränkta ”handledsbanden”). Men i november skulle jag ju börja med skidteknik. Eller ja åtminstone i december… Januari? Någon gång…?

Kände mig rätt hemma här tillslut.

Är det ens möjligt att köra ett vasalopp utan att kunna stå på ett par skidor? Kan man komma igenom med enbart stakning och ett tjockt pannben? Min träning hitintills har bestått av cirka sju pass i veckan med allt från stakträning, simning till cykling. Har jag en tillräcklig baskondition eller hänger allt på en bra teknik? Sist jag stod på ett par skidor, för cirka två år sedan, var under en skidteknikhelg då jag tänkte jag skulle börja bemästra det här med skidor. Det enda jag bemästrade var att inse att passgång är min melodi och när skidorna gick sönder dag två, la jag ned skidkarriären på allvar. Om inte det var ett omen så säg.

Men som sagt skam den som ger sig. Och får man en utmaning så måste man ju testa! Imorgon har jag tillsammans med två likasinnade i alla fall bokat en stuga lite längre norrut i landet. Nu håller jag tummarna för att snön inte smälter även där och att jag får ut och testa mina nya vallningsfria skidor och pjäxor!

Idrefjäll

Men oavsett, så går livet vidare och det börjar bli dags att planera in resten av årets tävlingar. Och för första gången på väldigt länge så är jag i nuläget faktiskt inte anmäld till så mycket ännu (till makens stora glädje). Jag är fortfarande lite tveksam på att genomföra Ultravasan då foten precis har återhämtat sig efter ultraloppet i november. Men ett längre löplopp är ju givet! Blev lite frälst efter förra årets lopp på Idrefjäll, så kanske något fjällopp?

Toughest den 28/9

Men sedan är jag ju också lite nyfiken på en multisporttävling, ett swimrunlopp, ett triathlonlopp och kanske en öppetvattensimning. Ska även förhoppningsvis få revansch i Toughest i Göteborg i september. Men det finns ju så otroligt mycket kul man kan göra. Vad har ni för tips på roliga tävlingar?

Så tills nästa inlägg, så gör jag som jag brukar, fortsätter att träna! Och jag hoppas vi syns på fina spår mellan Sälen och Mora!

Eder Weswimambassadör

Kristin (Insta: kgannerud)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *