Det finns många anledningar till att man tränar och kanske ställer upp i olika lopp, och för mig är det utmaningen och min upplevelse som blivit allt viktigare. Så vad innebär det?

Jo jag ska börja med att kort presentera mig!

Glenn heter jag (nä, jag är inte från Göteborg) och är väl vad man kallar medelålders. Fru, två barn och villa finns i huset i den lilla byn utanför Jönköping där jag bor.
Är numera en ganska flitig motionär som håller på med lite av varje. Så har det inte alltid varit utan fann väl egentligen lusten till träning för ca 8-9 år sedan efter en liten viktresa.

Från 2009 till 2019

Så det här med upplevelseatlet, vad menar jag med det?

För mig är inte det viktiga att komma först eller vara bäst. Helt ärligt så kommer inget av det hända mig. För mig är det viktiga att utmana just mig själv, att utvecklas och ha roligt. Just detta gör att jag ofta vågar ställa upp på både träningar, tävlingar och event i olika sporter. Som jag helt enkelt är ganska dålig på om man jämför. Men det är en härlig känsla att just jag klarade det. Att kunna njuta av någonting utan att känna pressen att vara bäst är just det som gör mig till en upplevelseatlet! Kan man sen göra det ihop med andra så är det extra härligt.

Så vad är det egentligen jag håller på med?

Tränar en del crossfit, och gillar verkligen gemenskapen det ger.
Jag kör hinderbanelopp (OCR) gärna ihop med goda vänner, för det är fantastiskt kul att göra tillsammans. Testar ofta och gärna andra saker också. Det kan vara Yoga, MTB, Styrketräning, gruppass och är väl inte speciellt svårövertalad om någon föreslår en utmaning.

Började crawla för ett par år sedan eftersom jag tyckte det verkade bra att kunna om man vill köra minitriathlon som en lokal klubb anordnar här på sommaren. Fy sjutton, det var roligt! Den frihetskänslan att kunna simma ut i en sjö alltså!!
Att lära mig crawla och simma på öppet vatten ledde till att jag kör lite swimrun.

Min utmaning 2020

Simningen lärde jag mig av TriFit i jönköping som är en lokal Triathlonklubb. Det var hos dem jag gick simskola och när jag i somras hejade på min kamrater när de körde Ironman Jönköping så kände jag bara att det där vill jag också uppleva.

Så helt plötsligt är man anmäld till IM 70.3, jag som varken har cyklat innan eller gillar att springa… har ju aldrig sprungit längre än 10 km. och det var ju knappt överlevnadsbart då.
Nu är det därför mycket fokus på att lära mig både att springa och cykla hjälpligt. Cyklingen var roligare än förväntat och kanske, men bara kanske kan jag nog finna njutning i löpning så småningom.

Lera är kul!

Målet med hela min IM satsning är egentligen att ta mig i mål. Det tror jag kommer göra men det viktigaste är resan dit. Att utmana mig att utvecklas i idrotter jag tidigare aldrig sysslat med eller ens trott jag skulle börja med.
Klubbarna jag är med i ger härlig gemenskap, och tar verkligen hand om mig på bästa sätt. Vilket gör det lätt att ryckas med och utvecklas så det här ska nog gå bra!

Vill du ser hur det går mer löpande hittar du mig på instagram (@barbastark) men jag kommer även skriva här från och till 🙂

Står du i publiken på IM i Jönköping, eller kör om mig så hjälp till att heja mig i mål!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *