Det är med ganska trött kropp jag kan konstatera att ibland så är man rätt jävla asgrym. Det är rätt gött att blicka tillbaka och se att man med ostrukturerad spontanitet kan åstadkomma en hel del förändring.

Började i tisdags då den tänkta lugna lunchlöpningen på jobbet längs med kajen på Hisingen hux flux blev ett maxtest på 5km. Efter den första kilometern som gjordes i ett piggt 4:29tempo lades planen snabbt om då benen kändes riktigt fina och farten ökades till för kroppen obeskrivlig nivå. 2a kilometern avverkades i  4:11 och nu när kroppen fått upp värmen så avslutades rundan med 3kilometrar i 4:06isch fart. Och klockan stannade på 20:58 och ett snitt på 4:11/km och ett nytt PB!!! … Så jävla skönt =)…

ringon
Foto: Google Maps

Med trötta ben och ett självförtroende som fått sig det där lilla extra stegande man sen in i hemmets lugn, där det skulle visa sig att det uppstått ytterligare tillfälle att slå rekord. Nämligen armhävningar. För att sporra äldsta grabben till att verkligen göra matteläxan så har vi kommit överens om att för varje gjord sida så ”straffas” pappa med 10 armhävningar, och då den yngre också vill vara med så räknas varje gjord sida i hans ”läxbok” som 1 armhävning. Så när kvällen kom var det dags att summera ihop den storas 14!! Gjorda sidor och den lilla´s 6 sidor till totalt 146 armhävningar. Och när förhandlingarna strandat om straffreducering så var det bara att krypa till korset och sätta igång, och 1 timme och 4 försök senare så var samtliga gjorda. Till stor glädje för de små som fick se den ”gamle gubben” krokna 3 gånger innan slutförandet var ett faktum…

Men så här med facit i hand så kanske man skulle spelat sina kort lite annorlunda då det i torsdags var sista tillfället på Simcoachen´s Race kurs och nytt CSS test skulle genomföras. Och dagen som sådan började på sämsta tänkbara vis. Först var bussen för tidig, så undertecknad stod kvar i hallne och kunde tryggt inne i värmen se bussen passera tidigare än vanligt… Fan där missade vi simningen då… Men… om vi får upp ungarna fort ur sängen och skyndar oss iväg till dagis så ska det nog gå att hinna om man tar bilen… Sagt och gjort, upp med ungarna 06:20, på med kläder och in i bilen för att sedan lämnas 06:29 på dagis och fritids. Styr sedan bilen in mot city och lyckas anlända till Valhallas parkering 06:55 trots kyla och halka, betalar parkeringen, och sen in på badet för att mötas av en skyllt som meddelar att det inte finns något varmvatten i duschen… Ungefär precis det som mina gubbmuskler behöver just nu, kylas ner innan dom skall utnyttjas till max i 400m & 200m.

Men va fan, det handlar bara om några minuter så sluta känna efter och kör på, insimmet på 200 upplevdes som stelt till en början men den känslan släppte rätt snabbt och när väl testet satte igång gick simningen otroligt bra och klart bättre än sist. En förbättring med 22sek på 400m och 5sek på 200m kommer jag vara rejält nöjd med några dagar nu. Sen är det tillbaka till bassängen och nya CSS-tider och nya mål som skall nås. Får även passa på att tacka Coach Eva Fridman som varit grym under dessa tillfällen, men även Felicia, Tobias, Simon, Karin, Johanna, Jens och Julia som stått för härlig stämning och tufft motstånd i vattnet.

 

// Andreas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *